суббота, 13 ноября 2021 г.

Екскурсія до шкільного краєзнавчого музею

 



Екскурсії в початкових класах розглядаються як метод і як форма організації навчання. Мета екскурсії — збагатити  чуттєве й логіч­не пізнання дітей, їхній соціальний досвід, формувати передумови пошукової діяльності, інтелектуальної ініціативи, сприяти розвитку мовлення, мислення, уяви.
Отже, екскурсії є багатофункціональними. Тому їх проведення може мати загальноосвітню й тематичну спрямованість, а результати однієї екскурсії — придатні для використання на різних уроках.



Перед тим, як завітати до шкільного краєзнавчого музею, учні 2-Б класу ознайомилися з правилами поведінки під час екскурсії у музеї, поповнили власний словниковий запас словами експозиція, екскурсовод, експонат, вітрина. Керівник музею Гергелєва Лариса Сергіївна розповіла дітям про перших поселенців-козаків, чому наше село має таку назву, здивувалися діти, коли екскурсовод сказала, що колись маленька річечка Барабой була широкою і повноводною, по якій плавали козацьки човни до Чорного моря.Із здивуванням розглядали старовинні речі сільського побуту та зробили висновок, що життя кожного покоління відрізняється від життя іншого.









 











Комментариев нет:

Отправить комментарий