понедельник, 21 ноября 2022 г.

Україна - територія гідності та свободи

 

Година спілкування в 3-Б класі присвячена даті, яка має назву "День гідності та свободи". Його відзначають в нашій країні з недавніх часів. Сьогодні третьокласники досліджували історію його виникнення, познайомилися  з героїчними сторінками історії України, що стали основою для запровадження відзначення  цього пам'ятного дня.



Досліджуючи медіа (переглянули інформаційне відео до Дня гідності та свободи), діти дізналися, що це  був надзвичайно важкий етап для країни, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє  прагнення до свободи.

На запитання вчителя  "Що ж таке свобода та для чого вона людині?", школярі аргументували свої думки і бачення цього поняття: свобода - це самостійний вибір, усвідомлене ставлення до правил, порядку життя в суспільстві, свобода притаманна тим, хто має гідність.  І тут постає наступне запитання у нашому дослідженні: а що ж таке гідність? де і коли вона починається? Розбиралися ми в цьому під час гри "Гідні вчинки", вирішуючи найпростіші ситуації із  нашого щоденного життя. 











Комментариев нет:

Отправить комментарий