вторник, 21 ноября 2023 г.

День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи — знакове державне свято, встановлене на честь початку двох революцій: 2004-го та 2013 років. Цей день — символ творення новітньої історії держави, пам’ятна дата, що вшановує мужність та патріотизм українців, які відстояли свої споконвічні цінності: свободу, демократію та європейськість. 
Гідність і свобода, воля і незалежність, права людини — це цінності, що визначають фундамент української нації та крізь століття вели покоління наших предків до мети: соборної незалежної держави. Це цінності, що плекали мрію, будували шлях до її втілення й нині дають силу та мужність захищати рідну землю від ворога.

Тому нам, вчителям, важливо донести молодшим школярам в доступній формі значення цього державного свята. Почала годину спілкування запитаннями  “Що ви чули  про Революцію Гідності?”, “Хто вам про це розповідав?”,  “Що вам запам’яталося?”. Після того, як діти  висловили свої бачення та розуміння з даної проблеми, поділилась своїми відповідями, продемонструвала приклади незламної волі українців.  Четвертокласники переглянули та обговорили відеофільм  «21 листопада -  День Гідності та Свободи». До цього дня учні малювали та створили аплікації на тему «Україна незламна країна», читали вірші. Підсумувала урок словами: «Гідність і свобода — це портрет сучасного українця. Це незмінна характеристика нас усіх як народу».
















 

Комментариев нет:

Отправить комментарий